Restaurang Fahsai öppnar upp igen efter tre månaders semester

Text & foto: Tobias Marbenius

Under den gångna helgen, närmare bestämt på påskafton öppnade restaurang Fahsai åter upp efter att det varit semesterstängt i tre månader.

Restaurang Fahsai finns vid Aneby resecentrum och är beläget i samma fastighet som vänthallen.
Fahsai öppnade upp i Aneby 2018 och går nu in på sitt femte år.
– Vi trivs jättebra här, berättar Tick samtidigt som hon är i full färd med att röra runt i wokpannan.

Tick Chobsawang Johansson, som driver restaurangen, har tillsammans med maken Bosse Johansson befunnit sig på en tre månader lång semester i Ticks hemland Thailand.

Under tiden de befunnit sig i Thailand har de fått uppleva en något svalare period, intensivt regn och strålande solsken. När de lämnade Thailand för några dagar sedan var dagstemperaturen över 35 grader.

På grund av att Thailand har en hel del Corona-restriktioner kvar har Tick och Bosse mestadels hållit sig i den by där Ticks mamma och syskon bor, men några kortare dagsutflykter har det blivit.

Några mil från byn där de bodde fanns denna fantastiska miljö. Foto: Tick Chobsawang Johansson.
Ett foto taget på flygplatsen i Bangkok, precis innan hemresan. Foto: Tick Chobsawang Johansson.

Nu är batterierna fulladdade och Tick är återigen redo att servera Anebyborna asiatisk mat. Från Thailand passade hon på att ta med sig de rätta kryddorna hem – för att få till de rätta Thailändska smakerna.

Sedan de öppnade upp på påskafton har det varit en strid ström med gäster.

– Det har varit väldigt mycket folk, de var hungriga och glada för att vi har öppnat igen, skrattar Tick och berättar vidare att de egentligen skulle stängt klockan 20 på påskafton, men det gick inte – många ville äta så vi fick stänga en timma senare.

– På tisdag drar vi igång med lunchen igen, berättar Tick.

Till lunch serveras det vanligtvis fyra asiatiska rätter, exempelvis wokat, friterat och grytor. Av dessa rätter får man för 85 kronor blanda fritt, dricka ingår. Det går under lunchen även bra att beställa ur menyn.

Maten kan avnjutas på plats eller tas med som “take away”.

– Alla, nya som gamla gäster är välkomna, hälsar Tick.

Menyn finns här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait