Veteranfordon blandades med kaffetörstiga och glassälskande besökare på Gröna lund

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Den andra av fyra träffar för veteranfordon på Gröna Lund inföll torsdagen den 18 juli och samlade rekordmånga besökare. Alla veteranfordon fick inte plats på den rymliga stationsplanen. Det gällde att komma i god tid för att rymmas på någon av tre platser: Stationsplan, Gröna Lunds parkering och planen nedanför huvudbyggnaden.

Vägvisarna Per och Gunnar Zachrisson anvisade lämplig plats för de inglidande skönheterna.

Mercedes och Pontiac fanns representerade.

Bland skönheterna fanns följande märken och modeller: Porsche, Mercedes, Fleetwood, Volvo PV, Fiat 600, Ford Fairlane från 1958, Opel rekord, Chevrolet Bel Air, SAAB, BMW med många flera.

Uffe Axelssons gula Chevrolet som tagit honom till titeln Svensk Mästare i dragracing.

Många beundrande blickar vändes mot de olika modellerna och när ägaren fanns på plats ställdes många frågor.

Sven-Göran Larsons välpolerade PV från 1954.

Sven-Göran Larsson från Råby utanför Aneby hade polerat sin Volvo PV från 1954. ”Man skall ju vårda det gamla och genuina.”

Det såldes mängder av glass av märket GB och Klings. I kiosken fanns Niklas Eklund som sålde hamburgare och grillade korvar i stor mängd.

Den uppträdande gruppen ”Korsdraget” med medlemmarna David, Hjalmar och Julia.

När AnebyNytt lämnat skådespelet för deltagande i Vireda Vägkyrkas program, blev det sång och musik från lastbilsscenen av gruppen ”Korsdraget” även kallad ”Hjalmars”. I deras repertoar fanns fromma och folkliga låtar.

Nu återstår två veteranträffar på stationsplan vid Gröna Lund. Till den som vill få en bra plats för sitt fordon, gäller det att komma i god tid till den officiella starten klockan 16.00.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait