Trivsam och folkfestligt vid “En helg i Hullaryd”

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

När vädret var somrigt i helgen blev det naturligtvis en fullträff för arrangemanget ”En helg i Hullaryd”. Säkert var det under lördagen minst tvåtusen besökare, som tog del av många olika inslag i det lilla samhället.

En parkeringsvakt skulle haft mycket att göra med lappning av felaktigt parkerade fordon, men denna festliga dag lyste ordningsmännen med sin frånvaro.

Redan långt innan annonserat klockslag för starten, var det många som köade till de olika begivenheterna.

Många tog chansen att ta del av Oscar Måleviks bakverk.

– Att kön till Oscar Måleviks olika bakverk var lång förvånar ingen som besökt arrangemanget under tidigare år. I år var det sjunde året i följd. Det verkade som alla ville smaka på bakelser och smörgåsvåfflor. Serveringsborden ville inte räcka till, men den som väntar på något gott, väntar sällan för länge. AnebyNytts reporter provade både en våffla med handskalade räkor och en bakelse med hallonmousse. Den goda smaken stannade länge kvar i munnen.

En välsmakande våffla med goda tillbehör.
Loppisar fanns på flera ställen i byn.

Sedan bar det snabbt i väg till en vis- och jazzkonsert utanför gamla Affär´n. På vägen dit passerades flera loppisstånd med diverse erbjudanden.
Det var Karin Seiborg på sång och presentation och Per Lundin på piano som bjöd på folkvisor och jazzlåtar vid tre olika tillfällen under lördagen.

Per Lundin och Karin Seiborg underhöll med sång och musik vid gamla affären.

De startade med folkvisan ”Om sommaren sköna” och fortsatte med ”Söndag i sängen” i ett svängigt jazzigt arrangemang. Därefter följde en stökig jazzlåt med minnen från Spanien.

Karin Seiborg hade även bakat bröd och kakor till den som ville få en dubbel upplevelse av det goda denna sommardag.

På magasinet pågick en utställning av Christoph Hellers unika konstverk på temat ”Längtan”.

Karin Sanell hade herrens massa saker på sitt bord.

Utanför magasinet hade Svenska Kyrkan dukat ett bord med solhattar och kepsar tillsammans med en skål godisbitar förenade med bibelord. Prästen Karin Sanell samtalade gärna en stund med de köpsugna. Bland dessa fanns profilen Bo Lennings, som provade en solhatt i barnstorlek.

Godis inklusive bibelord fanns att ta till sig vid Svenska kyrkans bord.

Ett antal Walliska svartnosfår fanns i en mindre inhägnad. Exklusiva fårskinn fanns till försäljning. Utanför inhägnaden fanns en större hund, som ville bekanta sig med fåren.

Tillbaks till Tingshuset, som fyllde 225 år, där det fanns möjlighet till en guidad inomhustur under Henrik Olssons sakkunniga ledning. I häktesbyggnaden på gården kunde man vid ett besök se de fängslades anteckningar på väggarna.

Det 225 år gamla tingshuset kunde besökas under guidning av Henrik Olsson.

Det populära men stängda trädgårdscaféet, gjorde ett undantag och höll öppet under lördagen. Snabbt blev det kö till Anne Håkanssons smörgåstårta, våfflor, bärpajer och ostkaka.

”Tyckte du om vad du smakade, kan du väl skriva det” hälsade Anne Håkansson. Det kan intygas att ostkakan med tillbehör var en riktig delikatess! Många önskar nog att detta kaffé kan hållas öppet vid fler tillfällen!

På lördagskvällen serverades pizza och anordnades ”Lördans”.

Under söndagen var det på nytt öppet för visning, försäljning och trivsam trängsel.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait