TV-programmet Efterlyst uppmärksammar skjutningarna i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius

På torsdagskvällen uppmärksammades den senaste tidens skjutningar i Aneby i tv-programmet Efterlyst.

Som AnebyNytt tidigare rapporterat om har det inträffat flertalet skjutningar i Aneby där fordon har träffats av metallkulor. Under torsdagens upplaga av Efterlyst, där programledaren Hasse Aro tar upp fall som polisen och allmänheten önskar hjälp med, lyftes beskjutningarna i Aneby.

Efterlyst har under flera säsonger hjälpt polisen att lösa hundratals grova brott, främst tack vare tittarna. Programmet sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion.

Programledaren Hasse Aro undrar vad som händer i idylliska Aneby. Foto: Viaplay.

“Vad är det som egentligen händer i idylliska Aneby i Småland? Under kort tid har mellan 10-15 bilar blivit beskjutna på öppen gata. Beskjutna med vad polisen misstänker ett luftvapen. Ingen har skadats, men attackerna skakar naturligtvis om orten”, inleder programledaren Hasse Aro, innan reportaget från Aneby spelas upp.

Platsen där händelserna har inträffat visas upp i programet. Foto: Skärmbild Viaplay.

I inslaget får Efterlyst tittare möta två av de drabbade, som berättar om deras upplevelser och teorier varifrån skotten kommer. Från Köpmansgatan i centrala Aneby, där skjutningarna har inträffat, berättar i programmet kommunpolis Mikael Sjöbrink, att händelserna har inträffat alla veckans dagar men kanske visat sig med mer bärighet åt helgen. Just nu är vi rätt så säkra att det handlar om ett luftvapen.

Poliser på plats när flera fordon blev beskjutna 30 augusti.
Poliserna undersöker skadorna på en av de beskjutna bilarna.

Under programmets gång inkom tips om händelserna.
“Det är ett fall som sticker ut” berättar Hasse Aro i slutet av programmet för polisens tipssamordnare Boxiao Pan. “Ja, det haglar in tips på luftvapenskyttet. Det är väldigt bra tips om att det kanske inte är luftvapen utan kan handla om en slangbella”, berättar Pan.

Polisen och Efterlyst tar tacksamt emot tips om händelserna, exempelvis kan tips mailas till efterlyst@viaplay.com.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait