Plötslig sjukdom orsakade singelolyckan i Aneby

Text & foto: Tobias Marbenius.

AnebyNytt rapporterade i början av veckan att det på tisdagskvällen inträffat en singelolycka i Aneby. Vid olyckan kördes en lyktstolpe ner och bilen blev stående i en häck. Tillståndet för den drabbade var livshotande.

När boende i närheten av olycksplatsen uppmärksammat vad som inträffat, agerade de fort och rådigt. Efter att larmnumret 112 ringts, lyckades man ta sig in i den låsta bilen genom att krossa en ruta och därefter öppna förardörren, efter det kunde de få ut den drabbade som då inte var kontaktbar.

När räddningstjänsten anlände till platsen arbetade de intensivt med hjärt-lungräddning då hjärtstopp konstaterats.

Då bilen inte hade några större skador efter kraschen fanns tidigt teorier om att den drabbade personen drabbats av sjukdom innan bilen körde av vägen.

Efter att den drabbade, som färdades ensam i fordonet, inkommit med ambulans och undersökts på Höglandssjukhuset i Eksjö, meddelade akutmottagningen, senare samma kväll, att den drabbade rörde sig om en man, mellan 50-59 år, och att tillstånd var livshotande.

Räddningstjänsten, ambulanser och polis larmades till platsen.

Enligt nya uppgifter som framkommit till AnebyNytt är det nu konstaterat att olyckan föregicks av hastig sjukdom och i samband med det har personen drabbats av plötsligt hjärtstopp.

Den drabbade vårdas nu på Intensivvårdsavdelningen, läget är fortfarande allvarligt, men stabilt.

Enligt uppgifter till SmT, misstänker polisen inget brott i samband med händelsen.

Läs även: 2024-09-17, En person avförd med livshotande skador till sjukhus efter singelolycka i Aneby


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait