Snart dags för Rotarys välgörenhetskonsert med Anebyrelaterade artister

Text & foto: Tobias Marbenius.

Aneby Rotaryklubb har under flera års tid anordnat välgörenhetskonserter där behållningen går till olika projekt, både lokalt och globalt. Till en början hölls konserterna i Anebys konserthus, men på lördagen en 12 oktober hålls det för tredje året i rad på Ralingsåsgården.

Konserten, som går under rubriken “Musik utan gränser”, är för Rotaryklubben en höjdpunkt på året och nästan alla i kubben hjälps åt på något sätt för att det ska bli så bra som möjligt.

Peter Andreasson, Yvonne Jarl och Paul Brinkmann är laddade och förväntningsfulla inför konserten.

– Vi anordnar konserten för att med behållningen göra skillnad både lokalt och globalt, berättar Peter Andreasson, president i Aneby Rotaryklubb, när jag träffar han, Yvonne Jarl och Paul Brinkmann över en kopp kaffe på Thimons konditori.

De tre Rotarymedlemmarna avlöser varandra när de berättar om vad de hjälpt till med att stötta den senaste tiden. – Fritidsgården Källan, fotbollsskolan, sommarteatern, Trygga Vuxna, Musikhjälpen osv.

– Framöver ska vi ut i skolan och för högstadieeleverna presentera olika yrken. I grunden är Rotary ett yrkesnätverk, och vi har flera olika yrkeskategorier i klubben, som piloter, de som jobbar med jordbruk osv, berättar Jarl.

– Vi vill vara en del av det goda civilsamhället, nämner Andreasson.

Ralingsåskyrkan visade sig vara lämplig för Rotarykonserterna. Arkivbild från tidigare Rotarykonsert.

– Att byta lokal från konserthuset till Ralingsåsgården blev bra, då får vi plats med större publik och kan köra en förställning istället för två, som vi hade tidigare, berättar Brinkmann, som tillägger att bytet av lokal blev vid första tillfället på grund av att konserthuset var under renovering.

Aneby showgäng kommer även i år uppträda. Arkivbild från tidigare Rotarykonsert.

Alla artister som uppträder har någon form av Anebyanknytning.

På scenen kommer vi få se Aneby showgäng, utöver dem kommer Amanda och Simon Lägervik Sjöstedt vara med, likaså Eric Tensén och August Lägervik. Scenljuset kommer skötas av Wille Berlin och ljudet levereras av LjudJohan.

Amanda Lägervik Sjöstedt, som numera bor i Stockholm, kommer tillbaks till Aneby för att underhålla publiken.

– Det är Mia Jönsson som syr ihop det hela. Det är stor delaktighet och stor glädje, Mia är proffsig på det hon gör och bjuder på överraskningar och så, så vi vet ju inte heller allt vad som kommer att hända, men det blir musik för alla smaker, bland annat country western, berättar Jarl.

Alla artister ställer denna kväll upp gratis och flera företag ställer upp som sponsorer.

Konserten är uppdelad i två akter och under pausen kommer Ulf Lundberg sköta serveringen.

– Nytt för i år är Rotarypriset. För rätt många år sedan delade vi ut ett Rotarypris på nationaldagen till någon som gjort gott och betydelsefullt för Aneby. Efter att prisutdelningen fått vila några år tar vi nu upp det igen och tänker återigen dela ut priset, fast under konserten. Pristagaren för året är utsedd, men vet ännu inte om det. Pristagaren kommer få en check med en summa pengar, berättar Andreasson.

Apropå pris, så har Anebys Rotaryklubb själva fått mottaga ett pris som de är väldigt stolta över att ha fått.
– Från assisterande guvernören på distriktet fick vi mottaga “District Service Award”. Motiveringen som stod skrivet på diplomet löd, “Verksamhet med stort samhällsengagemang och höga etiska världen, enligt med Rotarys kärnvärden”, berättade stolt de samlade Rotarianerna.

Den 9 september började biljettförsäljningen i Aneby, och redan första dagen kom försäljningen igång storartat. Säkra din plats genom att köpa biljett på Växthuset, på Annibris eller hos Fjordmarks möbler. Biljetterna kostar 200 kronor och betalas enklast med Swish. Barn upp till 6 år har gratis tillträde.

Välkomna till en härlig välgörenhetskonsert hälsar Anebys Rotaryklubb genom Jarl, Brinkmann och Andreasson!


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait