Farsdagsbuffé på Ralingsåsgården med stjärnkocken Dahlgren

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

På Fars dag den 12 november anordnades farsdagsbuffé på minst tre olika platser i kommunen: Restaurang Byn, Wiredaholm och Ralingsåsgården.

Anebynytts reporter valde att besöka Ralingsåsgården tillsammans med 125 andra gäster.

Musikerna Sebastian Swenberg och Oscar Linusson.

Redan innan den rikliga maten började serveras, kunde man lyssna till musik på piano och cello. Det var två elever på bibelskolan Livskraft, som spelade flera välkända melodier. Sebastian Swenberg spelade cello och gitarr och Oscar Linusson briljerade på piano.

Farsdagsbuffén och en av efterrätterna.

Den matsedel som kockarna Peter Dahlgren och Lars Levin presenterade var omfattande:

  • Som förrätt serverades kökets tre inlagda sillar, lax från Sjöarps rökeri, kanapé på kavring och italiensk ostpaj.
  • Varmrätten bestod av kockens cajunsotade svenska biff, ungsbakad kycklingfilé, Amerikansk Gumbo och rökta korvar. Det fanns även vegetariska alternativ.
  • Efterrätter fanns det gott om: Klassisk Crème brûlée, marängswisch och chokladpudding.
  • Barnen hade en egen meny med köttbullar, hamburgare, melonglass och godispåse.
Crème brûlée.

Vid vårt bord fanns familjen Wier som trevligt sällskap. Chefskocken och stjärnkocken Peter Dahlgren stannar till för en pratstund.

Familjen Wier vid dukat bord.
Stjärnkocken Peter Dahlgren.
  • Jag har funnits i krogbranschen i 40 år, mest i Stockholm men även tio år i USA.
  • Jag tröttnade på berusade gäster och längtade ut på landsbygden och såg en annons om kock till Ralingsåsgården i Aneby. ”Eftersom den drevs av en kristen organisation, kunde jag säkert slippa berusade gäster.”
  • Jag har varit på Michelinkrogar och arbetat som prisbelönt stjärnkock men aldrig trivts så bra som här på Ralingsåsgården. Ofta får jag en kram som tack för maten, det fick jag aldrig tidigare.
  • Här har min kristna tro blivit djupare, och i somras döpte jag mig i Ralången. Nu kallar man mig ”Den döpte kocken”. Någon gjorde om det till ”Den dopade kocken”.

Hur smakade maten?

Som västgöte vill jag använda det klassiska dialektuttrycket ”Onödigt gott!”. Dagens kvällsmat blev aldrig aktuell…


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait