Text & foto: Tobias Marbenius.
Vid 12-tiden på fredagen fick en man från räddningstjänsten rycka ut till Stalpet i Aneby där det var rökutveckling från en soptunna.
När Markus Levin, första insatsperson på Räddningstjänsten i Aneby, anlände till platsen, höll caféägaren Marina Janehed tillsammans med en herre redan på att släcka med vatten.
– Det var en gäst som gjorde oss uppmärksamma på att det rök från soptunnan, så vi tog med oss vatten och snabbade oss hit, berättar Marina.
Levin kontrollerade att arbetet var väl utfört och berömde insatsen, och skulle se till att någon kommer och hämtar upp sopsäcken som det brunnit i.
Marina, som har sitt café på andra sidan fallet, har en teori varför det börjat att brinna.
– Någon har grillat här i närheten och sedan slängt askan i papperskorgen, och det var ju kanske inte så smart, säger Marina.
Stalpets café öppnade för säsongen förra helgen, denna helgen är även den öppen. Från och med nästa helg, den 18 maj, är det sedan öppet dagligen fram till den 1 september.
Annons