Gröna Lunds veteranfordonsträffar avslutades med rekordbesök

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Den första augustidagen avslutades den serie av veteranfordonsträffar som Gröna Lund inbjudit till under fyra torsdagar. Då blev det också rekordmånga besökare och fordon som samlades i perfekt sommarväder.

Tomas Stark i Bälaryd har byggt en egen husbil.

Cirka 175 fordon fick plats på den stora stationsplanen men även platsen runt Gröna Lunds huvudbyggnad fick användas som utställningsyta.

När AnebyNytts utsände anlände pågick övning av kvällens artister inför uppträdandet vid 18-tiden.

Kvällens artister Sandra Carlström och Siri Gillberg.

Rockiga tongångar levererades under kvällen av Siri Gillberg och Sandra Carlström från ett lastbilsflak.

Falcon Knight från 1927.
  • Dagens äldsta och mest speciella fordon kom från Rydsnäs i Ydre och tillhörde Håkan Lindgren. Bilen var av märket Falcon Knight och tillverkningsåret 1927. ”Jag är ägare från 2012 men satt i bilen redan 1948. Mätarställningen visar 7500 körda mil.” Vidare berättar Lindgren att det endast finns 3 exemplar i världen. Två i Nya Zeeland och alltså en i Sverige.
Tempo Matador med lastmöjligheter.
  • En annan speciell bil bland många rariteter var en ”Tempo Matador” från 1950. Den ägdes av Christer Rye från Nässjö. Märket kom senare att ingå i Mercedes-koncernen. ”Det finns nog endast ett 50-tal i hela världen.”
Lennart Ahlsén med sin MGA 1600.
  • Den mest glänsande bilen tillhör Lennart Ahlsén från Nässjö. Han har besökt veteranträffarna samtliga gånger med sin engelska MGA 1600. Årsmodellen är 1961 och ingen hittar ett dammkorn varken på plåten eller i det öppna motorrummet.
  • Det fanns även ett antal äldre motorcyklar på området. Bland dessa en trehjulig ”Trike Rewaco”.
Motorcykeln Trike Rewako.

Vid grillen med hamburgare och korv fanns Niklas Eklund med medhjälpare och i köket fanns rader av hembakade läckerheter.

Av allt att döma kommer dessa populära veteranträffar att återkomma nästa sommar.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait