Stor fest när Pingstkyrkan i Vireda firade 140 år

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Under fredagen inleddes ett omfattande firande i Vireda Pingstkyrka. Församlingen har varit verksam i hela 140 år och denna händelse uppmärksammades genom ett utökat ”After Week” i och utanför Pingstkyrkan.

Utanför Pingstkyrkan pågick flera aktiviteter, som lockade både barn och vuxna. Där fanns en hoppborg, som lockade mängder av barn. För att alla som ville skulle få tillgång till hoppen, var man tvungen att införa tidsbegränsning. Mängder av skor fick stå kvar på gräsmattan.

Kasta pil på ballonger var det flera som ville göra.

Det bildades kö till stationen med pilkastning mot en tavla med ballonger. Det small ordentligt hela tiden och nya ballonger fick blåsas upp med jämna mellanrum.

John Walfridsson högst upp bland träden med hjälp av drickabackar.

Den som ville upp på höjden kunde balansera på drickabackar mot rymden. Det fanns en stor lyftkran monterad på en lastbil. Dessutom fick de modiga klättrarna en ordentlig sele spänt runt kroppen. Den som kom högst var John Walfridsson, som lyckades använda samtliga tillgängliga backar. Han nådde upp till 25 backar innan den sista och 26:e blev en för mycket. Med ett häftigt brak föll backarna till marken samtidigt som John dinglade i sin sele bland björklöven. Stolt nådde han markytan och fick veta att han slagit rekord.

På pingstkyrkans veranda grillades hamburgare till alla hungriga. Kön var lång och tillgången betydande.  En särskild popcornmaskin hade monterats intill stekoset. Den gick varm hela tiden!

Flera samlades för att vara med och fira på “After Week”.

Inne i festsalen fanns säkert hundra personer med sin hamburgare, försedd med olika tillbehör. Även glassbägare kunde inhandlas liksom chips i olika smaker.

Hamburgare och mer därtill fanns för de som önskade.

Framme i salen uppträdde Gullan och inledde samtal med flera personer. En av dem var ledsen därför att hon inte blivit bjuden på ett kalas och någon var sugen på Gullans många kakor. Den utklädde och skickliga skådespelaren Gullan visade sig vara församlingens pastor Hanna Törngren.

Bakom förklädnaden Gullan fanns församlingens pastor Hanna Törngren.

Församlingens ordförande Mikael Målevik berättade kort om församlingens historia och påminde om att festen fortsätter kommande söndag med stort tårtkalas efter gudstjänsten.

På väg ut ur kyrkan kunde barnen förse sig med godis utkastad som ett regn från en balkong. Linus i Prästgården visade upp sitt fynd för reportern.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait