Pianisten Kristine Bratlie ger ut meditativ musik i alla dess färger

Text & arkivfoto: Tobias Marbenius.

Idag släpper den skickliga pianisten och Askerydsbon Kristine Bratlie ny musik. Det gör hon med det meditativa albumet “Colours in you”.

Albumet innehåller sju välkomponerade pianostycken. Varje låt har fått sin färg, som representerar och riktar sig till kroppens chakras.

– När jag komponerade riktade jag mitt fokus mot de olika energicentra i kroppen, lyssnade inåt och hämtade fram den energi och det uttryck som fanns just där och gjorde om det till toner, förklarar Bratlie.

Albumet är inspelat i Norge, närmare bestämt i Musikkloftet, en inspelningsstudio belägen i Asker, i närheten av Oslo. Albumets producent är Vidar Lunden.

– Överlag har musikstyckena en lugnande och balanserande effekt och kan lyssnas på under meditation, massage, yoga, bön, eller helt enkelt när man behöver tillägna sig lite lugn och ro för alla tankar som surrar runt i huvudet, berättar Bratlie.

Kristine Bratlie vid sin flygel i “Villa Musika”. Arkvifoto.

– För de som är intresserade av östens visdom så kan det vara en berikelse att lyssna till musiken med detta i åtanke, men det är inte alls nödvändigt för att njuta av musiken, berättar hon.

Bratlie förklarar att det man tänker på påverkar kroppen. När kroppen är i balans fysiskt mår man bättre psykiskt, och nämner yoga, men också att bara sitta helt stilla i meditation, är en av nycklarna till välmående.

Albumtiteln är “Colours in you”.

På albumomslaget kan man se de färger som representerar av kroppens sju chakran.

– När vi är tacksamma eller känner djup kärlek tar vi oss ofta till hjärtat och känner nästan som ett “tryck” av godhet. Där är hjärtchakrat. När du hör “Green” som är stycket till hjärtchakrat kan du nästan känna kärleken och tacksamheten flöda i kroppen, säger Bratlie och fortsätter, – Det är spännande, och på detta sätt kan musiken användas som terapi, eller vara som en lugnande hjälp, eller helt enkelt bara njutbart att lyssna till. Musik används alltid på det sätt man själv har användning för, berättar hon.

Musiken kommer via förlaget Notposten också på noter.

Bratlie har alltid mycket på gång, framöver kommer hon finnas med på kongressen EPTA i Borås och hålla föredrag om hennes pianoböcker och undervisning på piano. Vid jul ska hon även vara kördirigent för Askeryds kyrkokör och på hennes egna musikskola “Villa Musika” hålls undervisningar.

Albumet “Colours in you” släpps idag, 4 oktober, på streamingtjänster så som Spotify, YouTube med flera.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait