Välbesökt föreningsträff med motiverad prisutdelning

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

Administratören Sanna Godenäs kunde hälsa 45 olika föreningar och 80 deltagare välkomna till föreningsträff i Furulidskolans matsal förra veckan.

Administratör Sanna Godenäs hälsade välkommen.

Godenäs berättade kort om projektet Bibliotek i byarna (boklåda på sex platser i kommunen) och nämnde att det hade uppmärksammats på Bokmässan i Göteborg.

Representanter från 45 av Anebys föreningar var samlade i Furulidskolans matsal.
Hälsocoach Ida Magnusson.

Ida Magnusson från kommunens hälsocenter informerade om det träningsprogram som gäller matvanor och fysisk aktivitet. Kontakt finns med Träningsverket och för närvarande omfattar projektet 15 personer.

Fritidsledare Christoffer Gustafsson.

Fritidsledaren Christoffer Gustafsson berättade om kommunens fritidsgård, som nu haft öppet fyra torsdagar. Enligt honom har det varit god närvaro med besök av mellan 35-40 ungdomar.

”Förhoppningen är att vi skall kunna öppna ytterligare en dag i veckan. Vi startar snart ett samarbete under tre fredagar med Korskyrkan och börjar med föräldravandringar tillsammans med Svenska Kyrkan.”

Skolchef Rosie Segersson.

Skolchefen Rosemarie Segersson informerade om tankar kring den nya bidragsmodellen för kommunens föreningar. ”Det gamla bidragssystemet gäller i år, men vi behöver er hjälp för att förbättra det.” En lista lämnades ut där det fanns exempel på andra bidrag att söka.

Med förväntan hos deltagarna kunde sedan de tre föreningspristagarna avslöjas.

Mikael Bäckström och Christian Faaberg Lensbjerg representanter för Vireda sockenförening.
  • Årets förening blev Vireda sockenförening som på scenen representerades av Mikael Bäckström och Christian Faaberg Lensbjerg. Delar av motiveringen var denna ”Ni har på ett medvetet och välarbetat sätt breddat er programverksamhet för olika målgrupper”.
Årets eldsjäl i Aneby, Birgitta Kellner.
  • Årets eldsjäl blev profilen Birgitta Kellner, som är verksam inom flera olika föreningar. Hon arbetar oförtrutet med bland annat Stjärneborgs museer och Frinnaryds hembygdsförening. ”Det gör mig glad och det är så himla roligt”, sa pristagaren.
Erik Lindstrand, representant för Aneby gymnastik och innebandy.
  • Priset för Årets prestation tilldelades Aneby gymnastik och innebandy. Dess företrädare Erik Lindstrand lyssnade till orden: ”Med en bredd och utökning av verksamheten, skapar ASK tillfällen för unga att träffas och röra sig.”

I träffen ingick servering och möjlighet till samtal med bordsgrannarna.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait