Bokälskare i Aneby möts till bokcafé på biblioteket

Text & foto: Kjell Olof Bohlin.

En grupp bokintresserade möts en gång i månaden till ett Bokcafé på Biblioteket.

Under vuxenbibliotekare Jesper Strömbäcks ledning utbyts tankar om kända och okända böcker på bibliotekets hyllor. Deltagarna får även tillfälle att berätta om böcker de läst den senaste tiden.

De böcker som fick ett särskilt omnämnande under fredagen förra veckan var bland andra dessa:

  • Författaren Anna Karolina har skrivit den hårdkokta deckaren ”Styrkan”. Författaren har tidigare varit polis, men arbetar nu på heltid som författare. Boken innehåller ofta moraliska aspekter.
Anna Karolinas deckare “Styrkan” var en av de böcker som lyftes på bokcaféet.
Författaren Anna Karolina.
  • John Ajvide Lindqvist har nyss utkommit med deckaren ”Rummet i jorden”. Den inbjuder till udda skräckläsning, enligt bibliotekarien. En rysning kunde märkas runt kaffebordet.
  • För den som älskar ”feelgood” läsning framhölls den skotska författaren Jenny Colgan och hennes ”Det lilla bageriet på strandpromenaden”. Någon i min närhet läser den just nu och kan berätta om en betydande läsupplevelse.
  • Till den spännande myskategorin hör enlig Jesper också Hanna Blixts ”Glasveranda med sjöutsikt”. Innehållet utspelar sig i dalamiljö med Leksand som utgångspunkt.
  • ”I ett främmande rum” av sydafrikanske författaren Damon Galgut finns nu på svenska. Han har tilldelats Booker-priset och debuterade med boken ”Tid utan synd”.
Bibliotekarie Jesper Strömbäck tillsammans med bokcaféets deltagare.
  • Hanna Nordenhök är både litteraturkritiker, översättare och dramatiker. Hennes bok ”Underlandet” presenterades under bokfrukostsen. ”Den är en blandning mellan saga och roman och har en historisk vinkel.”
  • Martin Uggla är en av Sveriges främsta Belaruskännare. Hans bok ”Lukasjenkas land” handlar om makten, motståndet och hoppet.
  • Henrik Berggren har skrivit boken ”Sverige och kriget 1943-45” och har titeln ”Landet utanför”. Länge bodde Berggren i USA och har disputerat på avhandlingen ”Seklets ungdom.”

Runt det generöst dukade kaffebordet samtalades om litteraturpristagaren Han Kang och lusten att läsa hennes böcker.


Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait